1959 Oprichting GANDAGAS nv “is nog beter!” . Gandagas levert propaan en butaan in flessen over gans Vlaanderen en beschikt over een eigen vulcentrum voor gasflessen in Gent.

 

 

 

 

1984 Oprichting Gasbottling nv. Gasbottling is het grootste vulcentrum voor gasflessen in Europa. Gasbottling vulde niet alleen de gasflessen van Gandagas, maar was ook het erkend vulcentrum voor multinationals. In 2008 werd Gasbottling verkocht aan Antargaz nv.

 

 

 

1986 Overname van de firma’s Steelgas uit Sleidinge en Rogas uit Gent, hierdoor wordt Gandagas dé leverancier van propaan in tanks voor de regio’s Oost- en West-Vlaanderen.

 

 

1996 Overname van de firma Alka-Gas uit Alken. Zo breidt Gandagas de verkoop van gas in tanks uit naar de regio’s Antwerpen, Vlaams Brabant en Limburg, én kan Gandagas nu ook service verlenen voor plaatsing van gaskachels en -haarden in de grote regio rond het Hageland.

 

 

 

 

2002 Overname firma Emiel De Smet uit Gentbrugge. Hiermee verstevigt Gandagas zijn service in gashaarden en kachels voor de regio groot Gent. Die specifieke gasservice bestaat uit de verkoop, plaatsing en herstelling van gaskachels en -haarden.

 

 

 

2005 Overname van de frima’s Frigas in Aarschot en Multigas in Tienen. Hiermee breidt Gandagas de verkoop van gas in flessen en tanks in de regio Vlaams-Brabant verder uit. En verkrijgt het een bijkomend vulcentrum voor gasflessen in Tienen.

 

 

 

 

2008 Dankzij de fusie tussen de 4 sterke lokale spelers, Gandagas – Alkagas – Frigas – Multigas, groeide het nieuwe Multigas nv – voorheen Gandagas – uit tot één van de grootste onafhankelijke gasdistributeurs in België. Wij opereren vanuit onze bedrijfsterreinen te Gent en Tienen.

 

 

 

 

2012 Overname van de firma Actiongas in Hasselt. Dit betekende een bijkomende versteviging voor de Multigas-service van gas in tanks in de regio Limburg.

 

2013
Multigas nv definieert de verschillende diensten voor de klanten

 

   Multigas Distributie “Altijd in uw buurt” : levering van gas in flessen en tanks

 

 

 

 

Multigas Technics “Gasspecialisten” : technische ondersteuning van gasinstallaties

 

 

 

 

 

Fik by Multigas “Haarden met pit” : totaalprojecten op maat van haard tot omkasting

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2017 Multigas nv opent een nieuwe FIK-toonzaal voor gashaarden en kachels in Gent en breidt de service naar de klanten uit tot een totaal service voor projecten met inbouw-, inzet-, en functionele haarden zowel op gas, als hout, als op elektriciteit.

 

 

 

2019
60 jaar Multigas! Het jaar 2019 starten we alvast met de in dienst name van een nieuwe flessenwagen en een nieuwe kraanwagen. Ook vanaf 2020  investeert Multigas verder in de toekomst door o.m. overnames, nieuwe vrachtwagens, opleiding van onze medewerkers en toekomstgerichte producten en diensten om onze klanten nog beter te kunnen dienen.