Voordelen van propaangas

 

✓ Een milieuvriendelijker alternatief

Veel mensen schakelen vandaag de dag over van stookolie of mazout naar propaan. En daar zijn goede redenen voor! Naar energieverbruik toe is het veel interessanter om je huis te verwarmen met propaangas dan met stookolie. Bovendien is het ook nog eens beter voor het milieu. Een derde bonus is het multifunctioneel gebruik van propaangas. Je kunt het niet alleen inzetten om te verwarmen, maar ook om te koken en voor het sanitair.

✓ Geen aansluiting op het aardgasnet

Naast deze voordelen heb je voor het overschakelen op propaangas geen aansluiting op het aardgasnet nodig. Dat komt omdat je propaan kunt opslaan in een tank. Als je niet op het aardgasnetwerk kunt aangesloten worden, is propaangas via een onder- of bovengrondse tank een perfect alternatief!

Jouw propaangas, zo geleverd

Multigas is al jarenlang gespecialiseerd in het verdelen van gas voor alle toepassingen. Wij distribueren propaan, propaan LPG, butaan en andere industriële gassen zoals argon, menggas en helium. Naast het leveren van allerlei gassen installeren wij gastanks, ook op plaatsen waar dit niet vanzelfsprekend is. We hebben een eigen vulcentrum en meer dan 70 verdeelpunten. We leveren gas aan transparante prijzen, zowel bij jou thuis als op je bedrijf. We zijn dan ook een gevestigde waarde in Vlaanderen.

Maak de overstap

Bij Multigas kun je in een mum van tijd de overstap maken van stookolie op propaangas en dit zonder overlast. We staan immers bekend om onze snelle service en houden ervan onze klanten volledig te ontzorgen. Onze werkzaamheden worden altijd zorgvuldig gepland zodat onze experten ze vlot en tot in de puntjes kunnen uitvoeren. We volgen ook altijd alle wettelijke richtlijnen die van toepassing zijn en blijven steeds op de hoogte van eventuele veranderingen in de wetgeving.

We verkopen en verhuren gasflessen of -tanks en zorgen ook voor een naadloze aansluiting, zodat je daar alvast niet van hoeft wakker te liggen. Bij ons krijg je een complete service met regelmatig kwalitatief onderhoud. De distributie van gas verloopt altijd volgens de noden van de klant. We bekijken graag samen met jou wat de beste oplossing is voor jouw situatie. Heb je interesse om over te schakelen op propaan?

Contact opnemen

 

Van Stookolie naar propaan in 2 stappen

 

Stap 1: de stookolietank verwijderen

Stap 1 bij het overschakelen van stookolie op propaan is het verwijderen van je oude stookolietank. Door de ontvlambare aard van stookolie moet dit door professionals worden gedaan volgens een aantal juridische conventies.

Zowel bij particulieren als in de industrie zorgen we voor de nauwkeurige verwijdering van oude installaties. Daarbij voorkomen we dat er mazout in de bodem of het grondwater terecht komt door ongewenste lekkages. Bij delicate verwijderingen of beschadigingen, nemen wij altijd de juiste voorzorgen.

Soms blijkt het onmogelijk om de oude tank veilig te verwijderen. De oorzaak daarvan is meestal een ongunstige ligging van de stookolietank. In dat geval gaan we zoek naar een alternatief. Maar het is sowieso altijd mogelijk om de tank onschadelijk te maken. We gebruiken dan zand of Biofill om je oude stookolietank te neutraliseren.

Stap 2: de nieuwe gastank plaatsen

Bij de plaatsing van een nieuwe gastank kiezen we vanzelfsprekend altijd voor de meest gunstige locatie. Soms komt de nieuwe propaangastank op de plaats van de oude aardgastank te staan. Helaas is dat is niet altijd mogelijk. Sowieso komt je tank op de meest geschikte en veilige plaats terecht waar je er ook het minst hinder van ondervindt. We kunnen tanks boven of onder de grond plaatsen. Bovendien kun je kiezen tussen verschillende uitvoeringen en formaten. De grootte hangt natuurlijk ook af van je verbruik. Zo is er altijd wel een elegante installatie mogelijk. Want ook het uitzicht is belangrijk.

Ook overschakelen?

Bij Multigas kiezen we altijd samen met de klant een oplossing op maat van de woning of het bedrijf. Op die manier ontzorgen we dagelijks talloze tevreden klanten. Wil jij ook met voldoening overstappen op propaangas? Dat kan heel snel en efficiënt verlopen.

Contacteer ons vrijblijvend met vragen of voor meer informatie over de procedure.