DE TOEKOMST VAN PROPAAN IS BIOGAS

Propaan, zal op termijn vervangen worden door biopropaan dat een volledig groene energie is. Biopropaan heeft dezelfde samenstelling als propaan, dus er zijn geen aanpassingen nodig bij overschakeling naar biopropaan. Biopropaan wordt van groenafval gemaakt ipv fossiele brandstoffen.

Dit is een filmpje dat duidelijk uitlegt welke rol (bio)propaan in de energietransitie speelt.

Wil je nog meer weten? Lees dan het uitgebreide visie-verslag ivm biopropaan in de energietransitie van Febupro.

 

WAAROM IS DEZE INFO BELANGRIJK?

Vanaf 1/1/2022:

Het wordt verboden om een stookolieketel te plaatsen in zowel residentiële als niet-residentiële gebouwen waarvoor de omgevingsvergunning voor stedenbouwkundige handelingen m.b.t. nieuwbouw of de ingrijpende energetische renovatie wordt aangevraagd vanaf 1 januari 2022.

Vanaf 1/1/2023:

In nieuwbouwwoningen wordt het vanaf 2023 verplicht om met hybride warmtepompen te verwarmen, half gas en half elektrisch. Met als doel Vlaanderen voor te bereiden op de shift naar elektrische warmtepompen en de fossiele brandstoffen af te zweren.

Vanaf 1/1/2026:

Een aardgasaansluiting zal vanaf 2026 niet meer mogelijk zijn bij een nieuwbouw.

Conclusie:

(BIO)(PROPAAN)GAS blijft toegestaan als brandstof in bestaande en gerenoveerde woningen! Bestaande propaangasinstallaties in bestaande woningen mogen in gebruik blijven. Bij renovatie wordt propaangas aangeraden ipv mazout. Een defecte (propaan)gasketel mag dus ook gewoon vernieuwd worden door een nieuwe (propaan)gasketel.

 

Offerte

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.