Wijziging in de flessenplanning

Beste Multigas-klant,

Multigas is steeds aan het werk om u zo goed mogelijk te dienen.
Met dit schrijven brengen wij u graag op de hoogte van enkele belangrijke aanpassingen in de bestaande werkwijze van de Multigas flessenbelevering.

Gamma Multigas-flessen vanaf juni 2020

Slechts enkele klanten verbruiken nog butaan, de verkoop van butaan in flessen is de laatste jaren dan ook enorm gedaald. Dit ligt voornamelijk aan de dure prijs per kilo. Vroeger was butaan goedkoper dan propaan, maar sedert enkele jaren is propaan doorgaans goedkoper dan butaan. Aangezien een fles propaan voor dezelfde toepassingen kan gebruikt worden als een fles butaan (zowel voor binnen als buiten toepassingen)  én propaan bovendien bestand is tegen vriestemperaturen, is er nog weinig nut om beide producten te blijven aanbieden.

De flesjes van 12,5 kilo butaan worden niet langer meer aangeboden in het multigas gamma. De ontspanner van 28 mbar die gewoonlijk gebruikt wordt bij een butaanfles, kan verder gebruikt worden op een propaanfles van 10,5 kilo. Let wel dat er sterk aangeraden wordt om  5-jaarlijks de ontspanner  én de propaanslang te vervangen door een nieuw exemplaar !

Om ons gamma Multigasflessen nog verder te standaardiseren worden ook de laatste in omloop zijnde flessen van 33 kilo propaan afgeschaft. U als klant kan dan best  kiezen tussen een 46,5 kilo propaan, of 2 flessen 18 kilo propaan, eventueel met handgeschakelde of automatische omschakelaar.

 Multigas biedt dus volgend gamma propaanflessen aan: 

  • 10,5 kilo propaan en 10,5 kilo LT
  • 18 kilo propaan en 18 kilo LT (ook verkrijgbaar met snelkoppeling).
  • 46,5 kilo propaan

Kampeergasfles

Met de zomer en het kampeerseizoen in zicht herinneren wij u er graag aan dat u bij Multigas ook kampeerflesjes kan aanschaffen. In ons gamma zitten onder meer een stalen kampeergasfles van 5 kilo propaan met DIN of POL kraan en een lichtgewicht kunststof kampeergasfles van 10,5 kilo propaan. Beide flessen zitten niet in het Multigas ruil/waarborg systeem want de klant schaft zijn eigen kampeergasfles aan. Via de Multigas shop op de Wiedauwkaai kunnen deze flessen ook hervuld worden in ons eigen erkend vulcentrum. (alle prijzen BTW incl.)

Uw wekelijkse levering gasflessen

Wij blijven in het grootste deel van Vlaanderen wekelijks gasflessen in uw buurt leveren. Maar de dag van levering ligt niet langer vast en kan vanaf juni 2020 variëren. Het blijft heel belangrijk dat wij uw bestelling ten laatste maandagvoormiddag vóór 11u ontvangen om deze tijdig in te plannen. Bestel bij voorkeur per mail via [email protected].

FIK by Multigas

Wist u dat Multigas een toonzaal heeft in Gent waar inbouwhaarden en kachels verkocht worden ? Wij verzorgen volledige haard-projecten met omkasting ontworpen door onze interieurarchitect en geplaatst door ons team techniekers. Kom zelf eens langs en ontdek onze vernieuwde toonzaal vanaf augustus 2020 of bezoek onze website www.fik.be .

Mocht u nog vragen hebben over de nieuwe flessenplanning, dan kan u die stellen aan uw flessen-planner Christel. Christel is bereikbaar van maandag tem donderdag via 09/257.11.60 en 016/56.85.31 of  [email protected]. Wij wensen u een mooi en gezond zomerseizoen toe !

 

Met vriendelijke groeten,

Het Multigas flessen team,

 

Christel                                   FRED                                       Luc

                        Andrey                                     Wim