Voordelen van propaangas

Een milieuvriendelijker alternatief

Veel mensen schakelen tegenwoordig over van stookolie/mazout op propaan. En daar zijn goede redenen voor! Naar energieverbruik toe is het veel interessanter om je huis te verwarmen met propaangas dan met stookolie. Bovendien is het ook nog eens beter voor het milieu. Een derde bonus is het multifunctioneel gebruik van propaangas. Je kan het niet alleen inzetten om te verwarmen, maar ook om te koken en voor het sanitair warm water.

Geen aansluiting op het aardgasnet

Naast deze voordelen heb je voor het overschakelen op propaangas geen aansluiting op het aardgasnet nodig. Dat komt omdat je propaan kan opslaan in een tank. Als je niet op het aardgasnetwerk aangesloten kan worden, is propaangas via een onder- of bovengrondse tank een perfect alternatief!

Jouw propaangas, zo geleverd

Multigas is al meerdere generaties gespecialiseerd in het verdelen van gas voor alle toepassingen. Wij distribueren propaan, propaan LPG, butaan en andere industriële gassen zoals argon, menggas en helium. Naast het leveren van gassen installeren wij gastanks, ook op plaatsen waar dit niet vanzelfsprekend is. We hebben een eigen vulcentrum en meer dan 70 verdeelpunten. We leveren gas aan transparante prijzen, zowel bij jou thuis als op je bedrijf.

De distributie van gas verloopt altijd volgens de noden van de klant. We bekijken graag samen met jou wat de beste oplossing is voor jouw situatie. Heb je interesse om over te schakelen op propaan? Neem dan gerust contact op met ons voor een vrijblijvende afspraak.

Maak de overstap

Met Multigas kan je de overstap maken van stookolie op propaangas en dit zonder overlast. Onze werkzaamheden worden altijd zorgvuldig gepland en worden vlot en tot in de puntjes uitgevoerd.

Stookolietank verwijderen

Zowel bij particulieren als in de industrie zorgen we voor de nauwkeurige verwijdering van oude installaties. Daarbij voorkomen we te allen tijde dat er aardgas in de bodem of het grondwater terecht komt door ongewenste lekkages. Bij delicate verwijderingen of beschadigingen, nemen wij altijd de juiste voorzorgen. Onze vakmensen weten perfect wat te doen in welke situatie. Je kunt bij hen terecht met al je vragen of bezorgdheden.

Soms blijkt het onmogelijk om de oude tank veilig te verwijderen, bijvoorbeeld door een moeilijke ligging. In dat geval zoeken we naar een alternatief, zoals de tank onschadelijk maken. We gebruiken dan zand of Biofill om je oude stookolietank te neutraliseren.

De nieuwe gastank plaatsen

Bij de plaatsing van een nieuwe gastank kiezen we voor de meest gunstige locatie. Soms komt de nieuwe propaangastank op de plaats van de oude stookolietank te staan. Helaas is dat is niet altijd mogelijk. Sowieso komt je tank op de meest geschikte en veilige plaats terecht waar je er ook het minst hinder van ondervindt. We kunnen tanks boven of onder de grond plaatsen. Bovendien kun je kiezen tussen verschillende uitvoeringen en formaten. De grootte hangt natuurlijk ook af van je verbruik. Zo is er altijd wel een elegante installatie mogelijk. Want ook het uitzicht is belangrijk.

Ook overschakelen?

Bij Multigas kiezen we altijd samen met de klant een oplossing op maat van de woning of het bedrijf. Op die manier ontzorgen we dagelijks talloze tevreden klanten. Wil jij ook met voldoening overstappen op propaangas? Dat kan heel snel en efficiënt verlopen.

Contacteer ons vrijblijvend met vragen of voor meer informatie over de procedure.